søndag 11. september 2011

Kroatia og Italia - To land: En reise!






Mitt vante reisefølge, Kaisa, og jeg tok turen fra Italia til Kroatia. Vi startet i Venezia og endte opp på den Kroatiske øya Hvar. Det er lett å komme seg fra land til land og man får ikke akkurat kultursjokk av å krysse grensa. Vi tok bussen over, noe som viste seg å være en lang reise, men det går også ann å ta båt. Å finne rutetider etc før avreise viser seg å ikke være så enkelt, det beste er å møte opp på båtene før avreise.



Første stopp: Venezia trenger jo ingen introduksjon og det er et slikt det sted man bare MÅ ha vært. Jeg vil anbefale å dra litt utenfor feriesesong om du ikke liker å stå i kø. Her finnes de lengste køene jeg noen gang har sett. Det ser f.eks romantiskt ut å sitte i en gondol og nyte Venezia fra elven..; men ikke når det viser seg å være gondolkø elvelangs! Jeg drømmer om Venezia vinterstid.. Men alt er relativt altså: Venezia er et must!






"Søren, vi kom midt i rushtida.!":


Også gondolførere på vaske arbeidstøyet!
Har du tenkt på det??:















Iskrem på Italiensk!! Det blir ikke bedre!!:



















Hvor mange broer finnes det i Venezia?

Ca 400...

Fra kunstbiennalen i Venezia
-små hengende gasskuler med kjente ikoner inni:



















Att og fram i Venezias

trange gater er like langt.

Og det blir gnagsår av sånt!





Om du blir lei av kunst og kultur,

gondoler, gnagsår og køøø...

'Ta båten ut til Venezias LIDO:

Helt perfekt!!
Husk badetøy!:




















Venezia er tilbakelagt! Guggenheim er besøkt. Biennalen er utforsket.

Vi har spist vongole og tråkket i nok trange gater. Som en farvel på reisen fikk vi oppleve et storslagent fyrverkeri. Aldri sett på maken! Virkelig. Varte og rakk i 3 kvarter og himmleen lyste opp i alle verdens farger og kreasjoner. Klarte ikke å befri meg fra tanken om jeg bokstavelig talt så Berlusconis statsbudsjett gå opp i røyk. Så det er det som skjer!!


Nei, nå står Kroatia står for tur!


Å krysse grensa Italia - Kroatia går smertefritt for seg. Det går båter - Rutetider og pris er litt vanskelig å oppdrive, men vi vet det, det går alltid en båt. Og det gjør det.


Vi ankommer Pula på kvelden og gleder oss til å komme på hotellet...

- Som viser seg å være tatt ut fra "Ondskapens Hotell". Orker vi å være her?? Seriøst. Det er billig - og skikkelig skummelt. Enormt kompleks som ikke er pusset opp på veldig lang tid.


Virker helt forlatt og jeg er sikker på at Jack Nicholson skal dukke opp bak hver eneste dør.
turde nesten ikke ta bilder der engang i fare for at et gjenferd skulle dukke opp på bildene eller noe.. Nei her orket vi knapt bli en natt!



FILMFESTIVAL i PULA:
Men filmfestival hadde de i Pula. I ruinene. Kult!:














Vi kom oss ut av Pula og ondskapens hotell etter en dag. No offence for Pula virkelig der jeg gjerne skulle vært lenger! Vi tok bussen langs kysten; fra Pula til Split. En lang reise på varme sommerdager og absolutt ikke for de svakeste (og bilsykeste..). Men fint var det! Båter går også, men det er vanskelig å finne ut tider og avganger og slikt. Men det går alltids en båt - om man har tid til å vente!



Men herfra og ut var det Kroatia på sitt beste! Mange herlige øyer utenfor kysten av Split som har lett tilgang med båt. Vi besøkte kjente øyer som Hvar og Bol, men her finnes et tiltalls å ta av om man ikke vil tråkke på andre turister. Noe for alle virkelig!!


Endelig: Lukten av salt og sjø!
























BOL og HVAR : veldig nærme et ferieparadis:









Lunsj i det fri!



Øyene ved Kroatias kyst har virkelig alt.

Ønsker du en rolig og stille ferie med strandliv og natur - Yes! De har det.

Lukus? JA! På Hvar står Yachtene på rekke og rad. Den ene dyrere enn den andre. Og plutselig går ryktene om at det er en eller annen sheik, eller var det styrtrik russer? som hadde en yacht laangt der ute. Ser ut som en flåte.. Men allikevel da!

Men er det noe god mat i Kroatia da?? OK da, så var kanskje ikke vinen av den beste kvalitet. Men det er noe med å få lokal vin i karafell likevel. Og maten er utsøkt! Bittelitt italiensk på sitt vis, med fersk fisk, pasta og mye sitron. Og når man kan spise maten på en liten trattoria eller med tærne stukket ned i vannet til og med da blir det så bra - nesten uansett!


Nattelivet i Hvar er som de fleste "syden"steder: Fulle av drikkfeldig "ungdom" fra hele verden: engelske jenter som drikker gutta under bordet, australere på sin obligatoriske europareise også skandinaverne da! Og en og annen hip hoper fra USA. Men ingen fra Kroatia...














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar